Kim - BMHK - Baarmoederhalskanker Spring naar content
Kim-1-6

Kim zet haar
gezondheid op nummer 1

‘’Het is heel fijn dat je in Nederland zo makkelijk mee kunt doen aan het bevolkingsonderzoek en het is heel goed dat je er zelf op geattendeerd wordt met een uitnodiging. Gezondheid is belangrijk om goed in de gaten te houden. Zo voel je je niet alleen goed, maar door er op tijd bij te zijn kun je hele verdrietige ziektes voorkomen.

Toen ik de brief met de uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek kreeg, moest ook mijn spiraal vervangen worden. Dus ik vroeg de arts of ze tegelijkertijd het uitstrijkje konden maken. Dat kon! Dat was super fijn, want dat scheelt tijd én een niet hele prettige handeling.

In mijn vriendinnengroep zijn best wat meiden die onrustige cellen hadden die ze moesten weg laten halen. Daar zijn wij als vriendinnen wel heel open over. We worden ook een dagje ouder en dan komen gezondheidsissues nog meer sprake. We houden elkaar ook scherp, zeker toen het oproepje kwam om het onderzoek te doen. Veel mensen gaan niet naar de dokter, en zeker bij het bevolkingsonderzoek kan ik me voorstellen dat je zoiets dan vergeet door de waan van de dag. Want als je je toch gewoon goed voelt? Maar zet je gezondheid op nummer 1 en neem het zekere voor het onzekere.’’